Waterstad Sneek

Website Waterstad Sneek online

nieuws

Geciteerd vanaf de website van Waterstad Sneek

“STEL JE EENS VOOR….

Je vaart met je boot op de Houkesloot, je aandacht is allang getrokken door verhalen die je heb gehoord over het historische centrum van Sneek. Je vaart de levendige boulevard voorbij en wordt hartelijk ontvangen door een machtige Oosterpoort! Vaar je met de meute mee en laat je de stad links liggen? Nee! Je vaart onder de Oosterpoortbrug door en proeft opeens de sfeer van wat ooit een levendige handelsstad was… Wat zou hier te doen zijn? Gezellige terrasjes aan het water, een bruisend centrum? In de verte staat de karakteristieke stalen draaibrug open. Mooi gezicht. Zou er een stalen skûtsje van de andere kant komen? Je vaart door en passeert de stalen brug, vaart onder een schitterend nieuw bruggetje door en krijgt een keus! Stuurboord uit naar Franeker?! Hé, daar staat nog een poort! Dit nodigt uit, we varen door! Na het passeren van de Noorderpoortbrug wordt je verwelkomd in een bruisende Kerkgracht, wat een sfeer!  In de verte lonkt de Waterpoort… maar wij blijven hier nog even hangen. Wat een geweldige stad!”

 

In opdracht van de Vereniging Ondernemend Sneek heeft N0.0RDPEIL in samenwerking met Multiminded de website www.waterstadsneek.nl ontwikkeld. Op deze website wordt niet alleen het projectplan ‘Bevaarbaar Sneek’ (koplopersproject provincie Fryslân) gepresenteerd door middel van aantrekkelijke visualisaties, maar ook andere projectplannen die spelen binnen de VOS.