Groene Parels Overijssel

Artikel Boek Groene Parels van Overijssel

nieuws

Hoe laten wij onze omgeving spreken? Artikel over het boek de Groene Parels in Overijssel, in het nieuwe magazine #over van Het Oversticht.

Groene Parels in Overijssel

Wandelen door lommerrijke landschapsparken 1780-1830

Door Willemieke Ottens, Els van der Laan en Karin Bevaart

Groene Parels in Overijssel brengt de rijke collectie in beeld van landschapsparken die in de periode 1780 tot 1830 in Overijssel werden aangelegd. In deze collectie schuilen bijzondere verhalen van prachtige locaties in een gevarieerd landschap, van toonaangevende tuinarchitecten en bijzondere opdrachtgevers, van stadsparken en buitenplaatsen en van diverse ontwerptekeningen en gedetailleerde oude kaarten.

Het boek biedt een breed overzicht van de verrassend groene rijkdom die Overijssel al omstreeks 1830 bezat. Deze romantische wereld wordt rijk geïllustreerd aan de hand van oude en nieuwe beelden, waaronder vele nieuwe kaarten waarin de historische situatie gecombineerd wordt met het reliëf van het huidige landschap.

€24,95 ISBN 978 94 6262 225 8  verkrijgbaar vanaf april 2019

Een uitgave van Uitgeverij Waanders & de Kunst (www.waandersdekunst.nl)