Boekpresentatie ‘Groene Parels in Overijssel’

Gisteren werd het boek ‘Groene Parels in Overijssel, wandelen door lommerrijke landschapsparken’, een onderzoeksproject op initiatief van de Groene Heritage, gepresenteerd op Landgoed Vilsteren. In dit boek worden ruim vijftig landschapsparken letterlijk in beeld gebracht. Oude kaarten zijn gebruikt om nieuwe verhalen te vertellen. De combinatie van deze oude kaarten met de reliëfkaarten van het actueel Hoogtebestand Nederland (AHN) geeft een prachtig nieuw kaartbeeld van deze landschappen. Samen met de uitgebreide beschrijving van elk park, oude tekeningen en ansichtkaarten en hedendaagse foto’s geeft dit boek een rijk beeld van de Overijsselse tuinarchitecthistorie uit de periode van 1780 tot 1830.

Het eerste exemplaar werd gisteren in ontvangst genomen door graaf Max van Rechteren Limpurg, van de Vereniging Particuliere Historische Buitenplaatsen. Uiteraard werd de middag afgesloten door een mooie wandeling door het park van Landgoed Vilsteren.

Het boek ‘Groene Parels in Overijssel’ kan via uitgeverij Waanders & de Kunst besteld worden.