Blue zone Fryslan – bijeenkomst 15 mei 2019

Er zijn vijf Blue Zones in de wereld, gebieden waar relatief veel mensen in goede gezondheid honderd jaar en ouder worden. Gezond oud worden heeft alles te maken met dagelijkse gewoonten: veel groente eten, wandelen in de natuur, tuinieren, een praatje maken, met plezier werken en fijne sociale contacten. Maar hoe maken we nu van Fryslân een Blue Zone? Dat is waar het om draait tijdens de bijeenkomsten van Fryslân Blue Zone. In de video een kleine compilatie van de 2e bijeenkomst op 15mei jl. 

Binnen Noordpeil hebben we in het verleden in opdracht van Plantein Zorggroep (nu Patyna) het project Omgeving in Beweging de Harste Sneek opgezet. Helaas is dit niet van de grond gekomen, maar het zou uitstekend passen binnen het concept Fryslân Blue Zone.