Ambitieus grachtenplan Sneek – praat mee!

nieuws

Onderstaand één van de resultaten na diverse interactieve sessies in de afgelopen jaren met de Vereniging Ondernemend Sneek, bijeenkomsten, presentaties en het ontwikkelen van een website voor de Stichting Waterstad Sneek. Er is hard gewerkt het afgelopen jaar, met een duidelijk en helder plan als gevolg. Via het Sneeker Nieuwsblad en Groot Sneek, werden de plannen gisteren naar buiten gebracht.

Geciteerd van Groot Sneek website:

Sneek- Wat in 2016 ontstond als een idee tijdens een bijeenkomst van de VOS (Vereniging Ondernemend Sneek) is inmiddels uitgegroeid tot een serieus plan. Een groep enthousiaste Snekers wil de grachten in de binnenstad van Sneek voor zoveel mogelijk boten toegankelijk maken. Watersporters varen dan straks dóór Sneek in plaats van eromheen.

De stad haar oude charme en sfeer teruggeven, dat is het doel. Sneek is al mooi, maar ‘Sneek kan nòch feul moaier wurde’. Om de grachten toegankelijker te maken voor boten zijn er verschillende werkzaamheden nodig. Het gaat dan met name om het aanpassen van bruggen.

Meer informatie is te vinden via onderstaande knop. De Stichting Waterstad Sneek wil ook graag dat inwoners, ondernemers en belanghebbenden in Sneek mee gaan denken. Dit kan tijdens nog te organiseren inloopavonden of door het invullen van een online enquete.