Stinzeflora

Stinzenflora volop in de belangstelling

nieuws

De sneeuwklokjes en bonte krokussen bloeien inmiddels volop. Dat geldt ook voor verschillende initiatieven die de stinzenflora onder brede belangstelling willen brengen. Zo vond op 14 februari onder brede belangstelling op kasteel Sypesteyn in Loosdrecht de boekpresentatie van De Basisgids Stinzenplanten plaats. Voor meer informatie klik hier.

EDR Netwerkproject Steenhuizen en Stinzenplanten

Niets is leuker dan de stinzenflora in haar natuurlijke omgeving bij kastelen, buitenplaatsen, staten en stinzen te bewonderen. Dat kan dit jaar met het EDR netwerkproject  ‘Steenhuizen en Stinzenplanten’ van de Noordelijke Lustwarande. Want niet alleen in Nederland bestaat er belangstelling voor deze voorjaarsbloemen, ook in Duitsland groeit de aandacht voor de Schneeglöckchen.

Met het netwerkproject wordt bekendheid gegeven aan de rijkdom van de stinzenplanten in Noord-Nederland en Noordwest-Duitsland. Het doel is om een kennisnetwerk stinzenplanten op te zetten binnen het netwerk van de Noordelijke Lustwarande, waarbinnen eigenaren, deskundigen, beheer- en erfgoedorganisaties hun ervaringen en kennis kunnen delen.

Excursies in Duitsland en Nederland

Tijdens twee excursies in Noordwest-Duitsland en Noord-Nederland delen we kennis over onder andere de groeiplaatsen en de bloeiperiodes van de vele soorten stinzenflora en ervaringen over het beheer en behoud van dit groene erfgoed.

De excursies vinden plaats op vrijdag 13 maart in Ost-Friesland (D) en donderdag 9 april in Friesland (NL). Voor meer informatie over het project en de opgave voor de excursies kunt u kijken op: www.lustwarande.eu