Webinar Steenhuizen en Stinzenplanten, Donderdag 20 mei 2021

Op donderdag 20 mei van 14.00 tot 16.30 uur vindt plaats het tweetalig webinar ‘Noordelijke Lustwarande: stinzenflora in Noord-Nederland en Noordwest-Duitsland’. Kennisdeling, actuele ontwikkelingen en vraagstukken over beheer en onderhoud staan centraal tijdens dit webinar. Korte presentaties van onder andere dhr Poppendieck (D) en Heilien Tonckens (NL) worden afgewisseld met vraaggesprekken onder leiding van moderator Andrea Blum.

Net(z)werkproject Noordelijke Lustwarande Steenhuizen & Stinzenplanten
Met het EDR Net(z)werkproject Steenhuizen & Stinzenplanten delen we kennis en ervaring en willen we Nederlandse en Duitse bezoekers inspireren om de eeuwenoude stinzenflora te bekijken op bijzondere historische locaties in Noord-Nederland en Noordwest-Duitsland. Stinzenplanten zijn vaak aangeplant door adellijke families die hun tuinen in het vroege voorjaar wilden opfleuren. Al eeuwenlang komen de planten ieder jaar trouw weer naar boven. Het groene erfgoed van tuinen en parken met vaak royale vijverpartijen, lanen en bijzondere boomgroepen is het hele jaar een bezoek waard. Dat geldt uitdrukkelijk voor het vroege voorjaar, wanneer alle bloeiende stinzenplanten de locaties tot een waar lustoord maken.