erfgoed

Eindpresentatie project bescherming borgbiotopen

Geen categorie

Voor het project Bescherming Borgbiotopen zijn negentien borgen in cartografie en tekst beschreven en begrensd. Dit gebeurde in samenwerking met borgeigenaren, gemeenten, de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, LIBAU, en de provincie Groningen, Erfgoedvereniging Heemschut en Erfgoedpartners.

Het doel is om in het ruimtelijk beleid van de overheden een betere (wettelijke) bescherming mogelijk te maken van borgen en hun borgbiotoop tegen ruimtelijke ingrepen in de nabije omgeving. Niet om nieuwe ontwikkelingen tegen te houden, maar om mogelijk te maken dat in de besluitvorming over ruimtelijke ingrepen in de nabije omgeving van een borg de kennis over de borgbiotoop meeweegt.

Initiatiefnemers van het project zijn Erfgoedvereniging Heemschut en Erfgoedpartners/het platform Borgen. Voor de eindpresentatie van het project worden naast de borgeigenaren ook de andere betrokkenen uitgenodigd waarmee in dit project is samengewerkt, waaronder de betreffende gemeenten, RCE, Libau en Erfgoedvereniging Heemschut.

De bijeenkomst vindt plaats op 30 november 2023 in Borg Welgelegen in Hoogezand-Sappemeer, van 17.30 tot ca 20.30 uur.

Bovenstaande activiteit is een besloten activiteit voor genodigden.