GRIENE DIKEN FRYSLAN

Elk jaar wordt in september een ode aan het landschap georganiseerd op een bijzonder locatie in Fryslan. In 2010 heeft NOORDPEIL de aftrap gedaan om in alle vroegte bij elkaar te komen op een bijzondere locatie in het Friese landschap.

In 2020 viert NOORDPEIL haar 30-jarig bestaan en neemt de stok weer over om deze unieke bijeenkomst te organiseren. Vanwege de  corona-maatregelen starten we dit jaar starten met een digitale aftrap, GRIENE DIKEN FRYSLAN. Daarbij willen we de historische dijken als het groene erfgoed van de Waddenkust centraal stellen. Dit bijzondere Middeleeuwse dijkenstelsel leent zich bij uitstek om de vergeten akker- en bermkruiden en de stinzenplanten weer een prominente plek in het landschap te geven. Hiermee leveren we niet alleen een bijdrage aan de herkenbaarheid van dit unieke historische hand-made landschap, het vormt ook een waardevolle structuur voor biodiversiteit. De dijken zullen zich manifesteren als waardevolle bloemrijke linten.

Naast de visuele verbinding van het historische erfgoed, is de achterliggende gedachte natuurlijk het bevorderen van het bewustzijn voor vergeten en bijna verdwenen inheemse flora. Dit willen we doen door de komende maanden een aantal inspirerende projecten te starten met de mienskip. Jong en oud zijn van harte uitgenodigd om samen te dromen, denken en doen om de GRIENE DIKEN komend jaar tot bloei te laten komen.

Doe mee en meld je aan voor :

  • Het ontwikkelen van een informatiepakket
  • Het inzaaien en maaien van bermen in je buurt
  • De mooiste GRIENE DIKEN fan Fryslân (prijsvraag)

 

Wie wil de handen uit de mouwen steken? Neem contact met ons op via info@noordpeil.nl